Online boeken

Fotografie workshops

Uw camera beter leren kennen, leren zien wat en hoe te fotograferen met welke instellingen en hulpmiddelen. Dat is wat de fotografie workshops u kunnen bieden. Door wat meer kennis en inzicht zal het plezier in de fotografie toenemen en kunt u nog mooiere resultaten laten zien van uw hobby.

De fotografie workshops worden gegeven in de mooie omgeving van Landschapscamping Kruytenburg. In het natuurgebied rondom de camping en in de omgeving is het prachtig fotograferen. U kunt deze workshops dus prima combineren met een (korte) vakantie met uw caravan, tent of vouwwagen.  
Vanuit de theorieruimte kunnen we meteen aan de slag met de praktijk. De workshop worden gegeven in kleine groepjes van maximaal 8 personen, door een ervaren fotograaf Ron AB. Zo krijgt iedereen voldoende aandacht, tijd en persoonlijk advies.

Heeft u een caravan, vouwwagen of een tent ? Combineer dan uw fotografie workshop met een overnachting op Landschapscamping Kruytenburg! Onthaast op onze mooie en rustige landschapscamping. Geniet midden in de natuur van zeer ruime campingplaatsen, goed verzorgd en schoon sanitair, een schitterende kruidentuin en in ons restaurant van een lekker eten. Reserveer uw campingplaats via online boeken. U mag natuurlijk ook bellen of mailen.

 

Workshop Fotografie Basis

Workshop Fotografie Marco

 • Ontdek de mogelijkheden van uw camera
 • Theorie en Praktijk: begrijpelijke uitleg en leren door te doen
 • Verschillende data's beschikbaar
 • Max. 8 personen

LEES MEER

 • Een boeiende verkenningstocht door de wereld van kleine beestjes, bloemetjes en andere zaken in de natuur
 • Leer over Macrofotografie, techniek en instellingen
 • Verschillende data beschikbaar
 • Max. 8 personen

LEES MEERWorkshop Landschapsfotografie op de fiets

Tweedaags Arrangement

 • Theorie en praktijk: belichting, compositie en techniek
 • Een mooie fietstocht met op elke locatie uitgebreide uitleg
 • Verschillende data beschikbaar
 • Max. 8 personen

LEES MEER

 • Combineer uw kampeervakantie met een leuke en leerzame workshop fotografie
 • In de mooie omgeving van Landschapscamping Kruytenburg
 • Verschillende arrangementen beschikbaar, ook last-mimute te  boeken

LEES MEER

 

Fotografie Workshop Basis

Heeft u een spiegelreflexcamera of andere instelbare camera gekocht maar is het nog lastig om de mogelijkheden van de camera te gebruiken? Dan is een beetje hulp van een fotografie workshop een heel goede investering om de fotografie te laten groeien tot een hobby waarin je echt veel plezier kunt hebben. Hierbij gaat het om meer dan alleen de kennis van die technische begrippen zoals ISO, sluitertijd, diafragma, witbalans en nog veel meer van dat soort zaken maar ook om het kijken naar een onderwerp, kiezen van een compositie en als afwerking het ontwikkelen van het RAW-bestand.

Fotograferen met plezier:

 • Ontdek de mogelijkheden van uw camera met een basiscursus fotografie en leer hoe u handmatig zelf de instellingen kunt bepalen om het maximale resultaat te halen.
 • Leer fotograferen in en bewerken van RAW om nog meer uit uw foto te halen.
 • Workshops: Theorie en praktijk, korte begrijpelijke uitleg en veel leren door te doen. Daarna de foto's bespreken en hiervan leren en leren verbeteren in Adobe Photoshop.

Datum:  4 juli /  2 augustus
Tijd: van 9 tot +/- 16 uur.
Kosten: € 75,-- pp. incl. koffie met lekkers en lunch.
Via het contactfomulier kunt u zich aanmelden. Vermeldt hierbij de de soort workshop, de gewenste datum en het aantal personen.
(max. 8 en minimaal 6 personen)

Vroege ochtend - Workshop Macro Fotografie

Macrofotografie is een boeiende verkenningstocht door de wereld van de kleine beestjes, plantjes bloemetjes en andere kleine zaken in de natuur die anders vaak aan onze aandacht ontsnappen. Bekende voorbeelden zijn natuurlijk de vele vlinder en libellenfoto's maar er is nog veel meer te vinden dat echt de moeite waard is om op de foto te zetten.

Met deze workshop krijgt u inzicht in welke instellingen u kunt gebruiken, wat voor lenzen en andere materialen maar vooral leert u het gebruik van scherptediepte, licht en compositie. Omdat het vroege ochtendlicht het mooiste is voor macrofotografie behandelen we de avond van te voren de theorie met voorbeeldfoto's en uitgebreide uitleg over macrofotografie. De volgende morgen beginnen we dan al vroeg, rond 7 uur of eerder. De reden daarvoor is dat zo vroeg de vlinders en libbellen nog heel stel zitten omdat ze moeten opwarmen voor ze kunnen vliegen en wij dus als fotograaf de tijd hebben om je composite te bepalen en goed scherp te stellen. We blijven dan fotograferen tot de beestjes te actief worden. Hierna gaan we lekker aan de koffie/thee met wat lekkers en bespreken we de gemaakte foto's tot ongeveer 12 uur.

De fotografie workshop wordt gegeven in de mooie omgeving van Landschapscamping Kruytenburg. In het natuurgebied rondom de camping en in de omgeving is het prachtig fotograferen. Vanuit de theorieruimte kunnen we meteen aan de slag. De workshop wordt gegeven in kleine groepjes van maximaal 8 personen. Zo krijgt iedereen voldoende aandacht, tijd en persoonlijk advies.

Datum: 12-13 juni / 17-18 juli / 25-26 juli
Tijden: avond van 19 tot 21 uur en 's morgens +/- 7 tot +/- 12 uur.  
Kosten: € 65,00 incl. koffie/thee met lekkers.
Via het contactformulier kunt u zich aanmelden. Vermeldt hierbij de soort workshop, gewenste datum en het aantal personen.
(minimaal 6 en max. 8 personen)

Avond - Workshop Macrofotografie

Omschrijving zoals hierboven. Op mooie zomerse dagen gaan  de meeste vlinders en libellen zo'n uur tot anderhalf uur voor zonsondergang stil zitten om te slagen, het licht wordt dan ook heel mooi warm dus alle gelegenheid om deze mooi op de foto te zetten. Met deze workshop leert u hoe u dit het beste kan doen, welke camera instellingen te gebruiken en wat er allemaal nog bij komt kijken. Op de camping zijn verschillende mooie plekken te vinden die hier heel goed geschikt voor zijn, zowel in de kruidentuin als in het natuurgebied rondom de camping. Na het fotograferen bespreken we de gemaakte foto's.

Datum: 26 juni / 5 juli / 24 juli / 8 augustus
Tijd: van 19.30 tot +/- 23.00
Kosten: € 30,00
Via het contactformulier kunt u zich aanmelden. Vermeldt hierbij de soort workshop, gewenste datum en het aantal personen.
(max. 8 en minimaal 6 personen)

Tweedaags Arrangement Basis en Macro Fotografie

In deze tweedaagse Fotografie workshop gaat u de eerste dag met de Basis Workshop aan de slag (zoals hierboven omschreven) en de tweede dag vult u uw kennis aan met de beginselen van Macrofotografie.

Macrofotografie is een boeiende verkenningstocht door de wereld van de kleine beestjes, plantjes bloemetjes en andere kleine zaken in de natuur die anders vaak aan onze aandacht ontsnappen. Bekende voorbeelden zijn natuurlijk de vele vlinder en libellenfoto's maar er is nog veel meer te vinden dat echt de moeite waard is om op de foto te zetten. De Fotografie workshop wordt gegeven in de mooie omgeving van Landschapscamping Kruytenburg. In het natuurgebied rondom de camping en in de omgeving is het prachtig fotograferen. Vanuit de theorieruimte kunnen we meteen aan de slag. De workshop wordt gegeven in kleine groepjes van maximaal 8 personen door een ervaren fotograaf, Ron AB.  Zo krijgt iedereen voldoende aandacht, tijd en persoonlijk advies.

In de workshop  macrofotografie krijgt u allereerst uitleg over de techniek en instellingen, hoe de beestjes het meest kansrijk te benaderen en adviezen over standpunten en composities. Na deze voorbereiding gaan we de natuur in om de opgedane kennis in praktijk te brengen onder actieve begeleiding.

Na een aantal uren bezig te zijn geweest gaan we de resultaten samen bekijken onder het genot van een kopje koffie of fris. Van elke deelnemer zal van minimaal 1 foto uitleg worden gegeven zodat u hiermee thuis verder zinvol aan de slag kunt.

Datum: 11 & 12 juli / 5 en 6 september 
Tijden: Dag 1 en 2: van 9 tot 16 uur.
Kosten: € 140,00 incl. koffie met lekker en lunch voor beide dagen.
Via het contactformulier kunt u zich aanmelden. Vermeldt hierbij de soort workshop, gewenste datum en het aantal personen.
(max. 8 minimaal 6 personen)

Workshop Landschapsfotografie tijdens fietstocht Eiland Tholen

Op deze dag gaan we lekker met de fiets op pad, waarbij op iedere locatie uitleg over compositie en waar verder op te letten om mooie landschapsfoto's te maken onder begeleiding van een ervaren fotograaf. Na afloop van de fietstocht zal in de avond er alle gelegenheid zijn om van alle deelnemers meerdere foto's te bespreken die worden getoond op het scherm, met daarnaast tips en voorbeelden hoe deze nog te versterken in Photoshop. Kan uw camera in RAW de foto's opslaan dan word geadviseerd dit zeker te doen en zal er in de avond ook duidelijk uitleg worden gegeven over hoe deze te ontwikkelen en om te zetten naar het bekende jpg-formaat.

Datum: 5 juni / 28 juni / 19 juli / 1 augustus / 15 augustus.
Tijd: 9 tot +/- 16 uur.
Kosten: € 65,-- incl. koffie met lekkers en lunch.
Max. 12 personen (minimaal 8)
Via het contactfomulier kunt u zich aanmelden. Vermeldt hierbij de de soort workshop, de gewenste datum en het aantal personen.

Heeft u een caravan, vouwwagen of een tent ? Combineer dan uw Fotografie workshop met een overnachting op Landschapscamping Kruytenburg ! Onthaast op onze mooie en rustige landschapscamping. Geniet midden in de natuur van zeer ruime campingplaatsen, goed verzorgd en schoon sanitair, een schitterende kruidentuin en in ons restaurant van een lekker eten. Reserveer uw campingplaats via online boeken. U mag natuurlijk ook bellen of mailen.